30

Mei

13.00 - 17.00 uur

KENNISEVENT ‘De zorgvrager en zorgprofessional in de toekomst’.

Almere

Experts en managers delen wellicht dezelfde zorgen als jij over het groeiende personeelstekort in de zorg, een probleem dat net als in andere regio’s ook in Flevoland steeds groter wordt. Het aantal professionals neemt af, terwijl het aantal zorgbehoevenden toeneemt. Bovendien kiezen minder scholieren en studenten voor een opleiding tot zorgprofessional. Daarbij komt dat opgeleide zorgprofessionals naar andere regio’s vertrekken.

Dit houdt in dat we gezamenlijk voor aanzienlijke uitdagingen staan. Hoe kunnen we de instroom van nieuwe zorgprofessionals vergroten? Wat kunnen we gezamenlijk ondernemen om zoveel mogelijk professionals die momenteel in de zorg actief zijn, te behouden? Welke kansen ontstaan er door een andere organisatie van de zorg? Wat zijn de implicaties van dit alles voor toekomstige studenten, professionals en zorgvragers?

Deze vragen staan centraal in het kennisevent ‘Tekort in de zorg is onze zorg’ dat het regionaal investeringsfondsorganiseert samen met Flever, ROC van Flevoland, mbo College Hilversum en Windesheim op 30 mei van 13:00-17:00 uur bij Windesheim in Almere:

Progamma

  • Themagesprekken over instroom, behoud en anders organiseren.
  • Workshoprondes, kies bijvoorbeeld uit “Zorg, data en technologie”, “Onboarding – ga je mee op reis?” en “Inclusieve vacatures schrijven”.
  • Of doe de Challenge over wachtlijsten in de ouderenzorg. In 2,5 uur zoek je oplossingen voor dit probleem.
  • De hele middag kan je in het landschap van de toekomst rondkijken, vol vernieuwende initiatieven.
  • Afsluitende borrel.

Aanmelden

Studenten, professionals, managers, beleidsmakers en inwoners, jullie zijn van harte welkom. Laat je bij de start informeren en inspireren over de laatste stand van zaken tijdens het panelgesprek over de grootste knelpunten. Maak daarna een keuze uit deelname aan workshops rondom thema’s als ‘hoe overleef ik de digitalisering?’, ‘zorgen voor mantelzorgers’, ‘arbeidsmogelijkheden na het pensioen’ en ‘de do’s en dont’s voor het behouden van zorgprofessionals’.

Of doe mee aan de challenge “Anders organiseren van zorg” waarin je in 2,5 uur oplossingen zoekt voor vraagstukken uit de praktijk. Laat je in de middag inspireren tijdens een wandeling door het landschap van de toekomst met daarin verschillende vernieuwende initiatieven. Ontmoet en wissel uit op de afsluitende borrel.

 

Praktische informatie

Het kennisevent is gratis toegankelijk.
De bijeenkomst wordt geaccrediteerd bij NVO NIP.
Meer informatie vind je vanaf nu in de LinkedIngroep ‘Personeelstekort in zorg & welzijn het toekomstbestendig organiseren van zorg & welzijn in Flevoland, meld je hier snel aan!

Waar en wanneer?
Datum: 30 mei 2024
Tijd: 13:00-17:00 uur
Locatie: hogeschool Windesheim in Almere, Hospitaaldreef 5, 1315RC

Aanmelden

Betrokken personen

Jet van den Hoek
Adviseur

j.vdhoek@flever.nl
06-26558790