10

Oktober

15.30 - 18.30 uur

Mentale Gezondheid bij Jongeren

Emmeloord

Iedereen gezond en gelukkig, ongeacht wie je bent en wat je kunt.
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) constateert dat bestaande knelpunten in hulp aan jeugdigen met psychische problemen onder invloed van de coronacrisis zijn vergroot en verscherpt. Instellingen hebben onvoldoende personeel en middelen om aan de complexe hulpvragen te kunnen voldoen. De wachtlijsten worden steeds langer en de samenwerking op regionaal niveau is nog niet voldoende ontwikkeld.

Op 10 oktober is de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid. De dag om aandacht te besteden aan de mentale gezondheid bij jongeren in Flevoland.

Voor de WEL bijeenkomst Mentale Gezondheid bij jongeren worden onder meer zorgprofessionals binnen de GGZ, welzijnswerkers, het onderwijs, huisartsen en ervaringsdeskundigen uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over de mentale kant van positieve gezondheid. De bijeenkomst staat dan ook in het teken van informatie, inspiratie en de dialoog. Het vroegtijdig bereiken en begeleiden van jongeren staat hierbij centraal.

Waarvoor kom je naar dit event?
Je hebt al wel eens (of nog nooit) over positieve gezondheid gehoord maar weet nog niet hoe je dit kunt inzetten. Je bent op zoek naar informatie en inspiratie. Daarnaast wil je in gesprek met andere professionals die zich met het onderwerp ‘mentale gezondheid bij jongeren’ bezighouden. We brengen professionals uit verschillende werkvelden (o.a. GGZ, welzijn, huisartspraktijk, beleid) bij elkaar om samen, vanuit het gedachtegoed van positieve gezondheid, naar de problematiek te kijken.

Programma
De bijeenkomst begint met een opening en een introductie van positieve gezondheid en mentale gezondheid. Er wordt een voorbeeld gegeven en een ervaringsverhaal gedeeld. Daarna ga je in kleine groepjes in gesprek met elkaar over wat je deze middag hebt gezien en gehoord. Na de afsluiting volgt nog een gezellige borrel.

Praktische informatie

  • Datum + tijd: dinsdag 10 oktober, 15:30 – 18:30 uur.
  • Locatie: Therapeutisch Centrum GGZ locatie Emmeloord, op de Nagelerweg 5, 8304 AB Emmeloord.

Klik hier om je aan te melden.
Is dit event relevant voor iemand uit jouw netwerk? Stuur de uitnodiging vooral door!

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door WEL Flevoland

WEL is dé plek voor nieuws, kennis en informatie over positieve gezondheid. Zo wordt WEL de broedplaats van samenwerking voor en door iedereen die zich inzet voor de gezondheid van de Flevolanders.

Inge Fackeldey
Adviseur

i.fackeldey@flever.nl
06-40639205

Mirthe Bogers
Adviseur

m.bogers@flever.nl
06-40690220