Bureau Gelijke Behandeling Flevoland start campagne ‘Zie het. Zeg het. Meld het.’

22 maart 2022 Nieuwsberichten

Discriminatie komt te vaak voor. Vanwege iemands huidskleur, geloof of bijvoorbeeld vanwege iemands seksuele geaardheid. Bureau Gelijke Behandeling Flevoland start daarom de campagne ‘Zie het. Zeg het. Meld het.’ om Flevolanders ervan bewust te maken dat zij van zich kunnen laten horen. Of ze discriminatie nu zelf meemaken of bij een ander zien gebeuren. Melden kan via www.laatvanjehoren.nu. “Ongelijke behandeling is niet alleen een probleem voor degene die het overkomt en degene die het doet. Het is een probleem van onze samenleving en we hebben elkaar nodig om dit te bestrijden en te voorkomen“, zegt directeur Marloes Huijsen.

Voor elkaar opkomen

Ruim een kwart van de Nederlanders ervaart discriminatie. Vooral op scholen en op het werk is discriminatie aan de orde van de dag. Maar ook op straat, in de wijk en in het openbaar vervoer. Discriminatie is er in allerlei vormen. Denk aan het weigeren van de toegang tot een club vanwege iemands huidskleur of wanneer iemand wordt nageroepen in het centrum omdat hij homoseksueel is. Jop Fackeldey, gedeputeerde provincie Flevoland: “Door voor iemand op te komen, laten we weten dat discriminatie in Flevoland niet wordt geaccepteerd. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Ongeacht geaardheid of huidskleur. Aandacht voor dit onderwerp juich ik daarom van harte toe.”
Marloes Huijsen: “Om discriminatie terug te dringen is het belangrijk dat Flevolanders elkaar helpen. Door te laten zien waar ze voor staan en zich uit te spreken tegen discriminatie, door een ander te steunen. En door melding te doen.”

Over Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland is een onafhankelijke instelling die zich richt op het voorkomen & bestrijden van discriminatie. Bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland kunnen Flevolanders melding maken van discriminatie. Niet alleen als het henzelf overkomt, maar ook als ze zien dat iemand anders ongelijk wordt behandeld. Na de melding wordt er in overleg bekeken hoe het verder opgepakt kan worden. Anoniem melden kan ook. Klachtbehandeling, ondersteuning en advisering door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland is gratis.
Marloes Huijsen: “We zetten ons op deze manier samen in voor gelijkheid!”

Ga naar www.laatvanjehoren.nu

 

Meer nieuws