Innovatie en experimenteren

In de dynamische wereld van zorg en welzijn zijn innovatie en experimenteren essentieel om aan de steeds veranderende behoeften van individuen en gemeenschappen te voldoen. Door datagedreven te werken kunnen zorgverleners waardevolle inzichten verkrijgen die de kwaliteit en efficiëntie van de zorg verbeteren.

Een belangrijk aspect van deze innovatie is de samenwerking met informele zorgverleners, waarbij sociale innovatie centraal staat. Het erkennen en ondersteunen van mantelzorgers is van onschatbare waarde in het creëren van een ondersteunend en inclusief zorgstelsel.

Daarnaast speelt regionaal werkgeverschap een steeds belangrijkere rol in het aanpakken van regionale uitdagingen en het optimaliseren van de arbeidsmarkt in de zorgsector. Het bevorderen van samenwerking tussen werkgevers in de regio kan leiden tot efficiëntere personeelsplanning en betere zorgvoorzieningen voor de gemeenschap.

Om deze initiatieven te ondersteunen en te stimuleren, is het essentieel om gebruik te maken van beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden. De subsidiewijzer biedt een waardevolle bron van informatie en begeleiding voor organisaties die streven naar innovatie en verbetering in de zorg en welzijn.

 

Betrokken personen

Rachel Bwatou
Adviseur

r.bwatou@flever.nl
06-40542257

Marijs van Hoek
Adviseur

m.vanhoek@flever.nl
06-40566049