Lespakket ‘Aan jou hebben we wat’ is vernieuwd

14 maart 2022 Nieuwsberichten

Voorlichting aan jongeren over de kansen en mogelijkheden in de sector Zorg en Welzijn is een van de speerpunten vanuit ons programma Arbeidsmarkt & Onderwijs en de Human Capital Agenda Zorg en Welzijn Flevoland (HCA ZWF).

Een van de initiatieven is het landelijke lespakket ‘Aan jou hebben we wat’, samengesteld door RegioPlus in samenwerking met 13 regionale werkgeversorganisaties, waaronder Flever. Dit gratis lespakket heeft als doel jongeren en leerlingen uit de bovenbouw van het primair onderwijs te laten zien hoe mooi en veelzijdig het werk in Zorg en Welzijn is, hoe omvangrijk de sector is en de gevarieerdheid in beroepen en opleidingen. Er zijn twee lespakketten: een voor vmbo en een voor havo/vwo.

Een nieuwe lesomgeving en een nieuwe handleiding

Vanaf nu kunnen docenten met de lesonderdelen uit de basismodule van ‘Aan JOU hebben we wat’ de inhoud van hun les zelf zo goed mogelijk afstemmen op de interesses van hun leerlingen. Of de leerlingen nu sociaal, technisch, sportief of creatief zijn, of beschikken over een gezonde dosis lef, humor of nieuwsgierigheid, de sector Zorg en Welzijn biedt iedereen een passende baan. Aan de hand van persoonlijke verhalen van zorgprofessionals leren leerlingen de sector kennen en worden ze aan het denken gezet: past deze sector bij mij en wat betekent dat voor mijn profiel- en/of studiekeuze?

Naast de basismodule zijn er ook nog twee verdiepende modules beschikbaar over Zorg & Technologie en Gehandicaptenzorg. En er is een webinar die ingezet kan worden waarin jonge zorgmedewerkers vertellen waarom zij voor deze sector hebben gekozen.

Meer weten over dit gratis lespakket en of de webinar? Of wil je het warm aanbevelen aan Basisonderwijs of Voortgezet Onderwijs in jullie buurt? Stuur hen dan deze link.

Meer nieuws