Mooie sociale ideeën gezocht in Flevoland

20 juni 2024 Nieuwsberichten

Flevolanders met een idee voor een sociaal initiatief in Flevoland kunnen terecht bij VSBfonds. Dat kan gaan om een buddy-project waarbij vluchtelingen aan stadgenoten worden gekoppeld of projecten die meer kansen creëren voor jongeren door ze te koppelen aan professionals uit verschillende vakgebieden. Ook mensen met ideeën ter verbetering van de leefbaarheid van hun buurt of waarbij mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten, kunnen zich aanmelden. Voorbeelden zijn ontmoetingsplekken in de wijk of buurt zoals een buurthuis, speeltuin of tuin. Alles met het doel om ervoor te zorgen dat de mensen actief mee kunnen doen. Om een idee of plan verder te brengen kunnen mensen speeddaten met Brigitte Coté en Guus Pengel, adviseurs van VSBfonds. Donderdag 27 juni a.s. zijn de regio-adviseurs van VSBfonds van 10:00 uur tot 16:30 uur aanwezig bij Flever in Lelystad om in gesprek te gaan. Om een goede planning te kunnen maken, zodat iedereen voldoende tijd heeft voor zijn speeddate, verzoeken wij iedereen een afspraak te maken.

Speeddaten met VSBfonds voor financiering
Het speeddaten is met name bedoeld voor initiatiefnemers met ideeën die zich richten op het meedoen van mensen in de samenleving, zodat niemand aan de zijlijn hoeft te staan. Denk aan projecten die mensen helpen zichzelf te ontwikkelen. En aan projecten die gericht zijn op het versterken van buurten en wijken waarbij mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten.

Interesse in een gesprek?
Op donderdag 27 juni van 10:00 uur tot 16:30 uur zijn Brigitte Coté en Guus Pengel, regio-adviseurs, aanwezig bij Flever, Visarenddreef 1, 8232PH in Lelystad. Er wordt gewerkt op afspraak. Maak een korte beschrijving (maximaal 10 regels) waar jouw project over gaat en stuur ons dit per e-mail toe (infoflevolandutrechtoverijssel@vsbfonds.nl). Meer informatie staat op de agenda pagina van Flever: https://flever.nl/speeddaten/.

Over VSBfonds
VSBfonds heeft een sociale, inclusieve en creatieve samenleving voor ogen. Een samenleving waarin mensen met verschillende achtergronden, ideeën en culturen elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en met elkaar verbonden zijn. Waarin iedereen eerlijke kansen krijgt om vooruit te komen in het leven en er ook voor een ander te kunnen zijn. Daarom geeft VSBfonds geld aan sociaal-maatschappelijke en culturele initiatieven. En met de VSBfonds Beurs helpen wij maatschappelijk betrokken studenten die zich in het buitenland willen ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie en voorbeelden van initiatieven op www.flever.nl/inwonersinitiatieven/

Meer nieuws