Ontdekdezorg week 2022 – Doe mee!

27 januari 2022 Nieuwsberichten

Zet de datum in je agenda: van 14 t/m 19 maart 2022 vindt de Ontdekdezorg week voor de 10e keer plaats. In deze week maken geïnteresseerden kennis met de sector zorg en welzijn en de mogelijkheden van werken en leren. Zij oriënteren zich en ontmoeten organisaties bij hen in de buurt.

Oriëntatietraject

Dit jaar organiseert Flever voor geïnteresseerden een oriëntatietraject voorafgaand aan de Ontdekdezorg week. Voor dit traject vindt eerst een telefonische intake plaats door ons Contactpunt. Vervolgens vullen de kandidaten een talentenscan in en gaan in gesprek met een coach van Sterk in je werk. Op basis van de scan en de gesprekken krijgen de deelnemers een advies op maat welke webinars, werkgevers , onderwijs of activiteiten zij kunnen bezoeken. Zo gaan ze beter voorbereid verder met hun oriëntatie en kunnen ze weloverwogen kiezen welke vervolgstappen ze zetten.

Webinars en live Ik Zorg. event

Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen geïnteresseerden zich oriënteren met online webinars over bijvoorbeeld specifieke branches en solliciteren. We werken achter de schermen ook aan een live Ik Zorg. evenement waar kandidaten in gesprek kunnen met werkgevers, onderwijsorganisaties en professionals in zorg en welzijn die als ambassadeur kunnen vertellen over het werken in deze sector. Met als doel: laagdrempelig kennis maken met de sector in Flevoland. Het live evenement vindt plaats op 17 maart in de middag bij MBO Landstede in Lelystad.

Activiteiten van organisaties en onderwijs ná 19 maart

Het is traditie dat zorg-, welzijn en onderwijsorganisaties tijdens de Ontdekdezorg week ook activiteiten organiseren voor geïnteresseerden. Het is nu nadrukkelijk de bedoeling dat deze activiteiten ná de Ontdekdezorg week worden gepland. Dan kan de geïnteresseerde zijn oriëntatie rustiger doorlopen van brede oriëntatie naar gericht met een bepaalde werkgever in gesprek. de kandidaten kunnen hierdoor doelgericht verder met hun oriëntatie.

Doe mee!

Wil je als werkgever in zorg en welzijn of onderwijsinstelling meedoen?

  • Live Ik Zorg. event
    Je kunt jouw organisatie aanmelden voor het live evenement op 17 maart in Lelystad tijdens de Ontdekdezorg week doorgeven via dit online formulier.
  • Eigen activiteiten
    Organiseer je een eigen activiteit? Vul dan per activiteit een aanmeldformulier in.
  • Promotie
    Breng de Ontdekdezorg week onder de aandacht door bijvoorbeeld een post op social media te plaatsen of sollicitanten te wijzen op de Ontdekdezorg week. In de toolkit staan diverse middelen die je direct kunt gebruiken. Je kunt de toolkit downloaden op www.ontdekdezorgweek.nl.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de Ontdekdezorg week? Schrijf je in voor de Ontdekdezorg nieuwsbrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Dieuwertje van den Berg, communicatie@flever.nl of 06-36597876.

Bekijk hier de eerste nieuwsbrief over de Ontdekdezorg week.

Meer nieuws