SectorplanPlus

Waarom SectorplanPlus Flevoland?

De huidige én toekomstige situatie op de arbeidsmarkt vraagt om een extra impuls. Het ministerie van VWS onderschrijft dit belang en ondersteunt werkgevers via SectorplanPlus met deze enorme investering in het menselijk kapitaal: de professionals in Zorg en Welzijn.
De komende jaren zal de werkgelegenheid in Zorg en Welzijn blijven stijgen. Als we nu niets extra doen kan het tekort aan zorgprofessionals oplopen tot tussen 100.000 en 125.000 personen. Deze opgave vraagt een enorme inzet op het aantrekken van nieuwe mensen voor de sector. Tegelijkertijd en minstens zo belangrijk, is het behoud van mensen voor de sector. Afgelopen jaren hebben we gezien dat SectorplanPlus een grote bijdrage heeft geleverd aan het aanpakken van deze arbeidsmarktuitdaging van de sector. De personeelstekorten in de zorg zijn echter nog niet opgelost. De urgentie om in te zetten op behoud en het opleiden van zorgmedewerkers is misschien wel groter dan ooit.

Subsidie Praktijkleren eenvoudig en snel geregeld (PDF)

Meerjarige subsidieregeling SectorplanPlus voor werkgevers in Flevoland

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de meerjarige subsidieregeling SectorplanPlus voor werkgevers in zorg en welzijn ingesteld. Deze subsidie geeft een extra impuls aan opleidingsprojecten die zijn gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers, opscholing binnen de organisatie via kwalificerende scholing of opleidingen tot praktijkbegeleiders.

 

Meer informatie

Subsidie aanvragen?

Per 1 augustus 2022 is het portal voor het aanvragen van subsidie uit het SectorplanPlus 2022-2023 voor komend studiejaar geopend. In grote lijnen zal SectorplanPlus 2022-2023 vergelijkbaar zijn met het huidige SectorplanPlus. Een aanvraag kan worden ingediend in het nieuwe SectorplanPlus 2022-2023 portal (zie de link hierboven op de pagina), in de portal vind je alle belangrijke documenten zoals het Programma van Eisen en een Handleiding.

Heeft u vragen of ondersteuning nodig bij uw aanvraag?
Neem dan contact op met onze projectleider Ton van Soest

Contactpersoon

Ton van Soest
Projectleider SectorplanPlus

sectorplanplus@flever.nl
06-20842724