Strategisch Communicatieadviseur/coördinator bij flever

Opleidingsniveau: hbo-wo
Ervaring: > 5 jaar
Uren: 28-32 uur

Wie zoeken wij?

Jij helpt onze vernieuwde organisatie op de kaart te zetten! De functie van Communicatieadviseur richt zich op het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het communicatiebeleid ten behoeve van de organisatie en haar activiteiten. De Communicatieadviseur coördineert de inzet van alle communicatiemedewerkers (intern en extern, regionaal en landelijk) en de communicatie inzet in de verschillende programma’s en de organisatie als geheel. Omdat Flever een kleinere organisatie is in een multi-stakeholder omgeving vraagt het een combinatie van strategisch inzicht en handelen en ook praktisch mee ontwikkelen vanuit de inhoud van de programma’s. We zoeken een communicatieadviseur die ook echt strategisch mee kan denken over de inhoudelijke opgave.
Als strategisch communicatieadviseur ben je de spil van ons communicatieteam (momenteel drie medewerkers). In het portfolioteam bouw je samen met de programmamanagers, de coördinator onderzoek, de directeur en de manager bedrijfsvoering verder mee aan de organisatie.

Over Flever

Flever is de provinciale uitvoeringsorganisatie voor een Krachtige Samenleving en de arbeidsmarktorganisatie voor de sector Zorg en Welzijn. Vanuit drie programma’s dragen we bij aan de transformatie van de sector: Arbeidsmarkt & Onderwijs, Positieve Gezondheid en Versterken van Inwoners. Dit doet Flever door kennis over het domein van zorg en welzijn in Flevoland te verzamelen en te delen. We verbinden organisaties en overheden op gezamenlijke vraagstukken. Én we helpen organisaties en overheden deze kennis in de praktijk te brengen en nieuwe oplossingen te vinden.

Bovenstaande propositie is nieuw. In 2020-2021 heeft de organisatie een stevige doorontwikkeling doorgemaakt. Met een nieuwe naam in november 2021 om ook naar buiten uit te dragen waarvoor we staan! (Voorheen was Flever: CMO-Flevoland, Zowelwerk en Zorgbelang Flevoland). Onze doorontwikkeling is nog niet voltooid, net als onze herpositionering. We zijn nu wel een stevige, diverse club mensen die met passie samenwerkt aan de kwaliteit, toegankelijkheid en organiseerbaarheid van zorg en welzijn in Flevoland.

Je taken en verantwoordelijkheden als strategisch communicatieadviseur

 • Je ontwikkelt het communicatiebeleid van de organisatie en de inhoudelijke programma’s en vertaalt dat met collega’s naar concrete acties en activiteiten
 • Je hebt zitting in het portfolioteam van de organisatie en adviseert daar over de corporate communicatie en over de ontwikkeling van de programma’s vanuit communicatieperspectief.
 • Je realiseert het communicatiebeleid samen met collega’s
 • Je houdt overzicht, initieert, structureert, prioriteert, plant en bewaakt de voortgang en het resultaat van de communicatie die vanuit de organisatie naar buiten gaat
 • Je toetst de effecten van het communicatiebeleid; je signaleert knelpunten, neemt initiatieven en doet verbetervoorstellen en je evalueert en rapporteert.

Onze ideale kandidaat

 • Is een stevige persoonlijkheid die helder kan communiceren en goed kan structureren.
 • Kan meedenken over beleidsvraagstukken binnen de sector Zorg en Welzijn.
 • Heeft visie én sprankelende praktische ideeën om communicatie voor een netwerkorganisatie in te richten en uit te voeren.
 • Vindt het leuk om ook zelf een stukje van de uitvoering op te pakken maar verliest zich niet in details en kan goed delegeren.
 • Heeft ervaring met herpositionering van een organisatie en het uitbouwen van netwerken.
 • Is sensitief en bedreven in het opereren in een (politiek) bestuurlijke omgeving.
 • Is in staat onderzoeksresultaten, beleidsadviezen en innovatieve projecten tot de verbeelding te laten spreken.

Wij bieden

 • Een gedreven team dat graag van maatschappelijke betekenis is in een dynamische omgeving.
 • Jouw kwaliteiten en talenten worden gewaardeerd en in een divers team van adviseurs krijg je de kans je verder te ontwikkelen.
 • Een bruto maandsalaris tussen €3777,- en €4927,- (schaal 10, CAO Sociaal Werk), afhankelijk van je ervaring en op basis van een 36 urige-werkweek en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast? 

Wij horen graag waarom! Stuur je motivatie en cv naar sollicitatie@flever.nl. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met onze directeur-bestuurder Eefke Meijerink: e.meijerink@flever.nl, 06-24255151. Voor deze vacature hebben we geen sluitingstermijn, als we een geschikte kandidaat hebben gevonden halen we de vacature van onze website.

De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere gespreksrondes en mogelijk een assessment.