Subsidie voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Flevoland

02 september 2022 Nieuwsberichten

Half juli heeft de provincie Flevoland het Oekraïne noodfonds aangevuld met 500.000 euro. Dit maakt het mogelijk om Oekraïense vluchtelingen in Flevoland te blijven helpen. Door initiatieven te ondersteunen vanuit het Meldpunt ‘Flevoland helpt Oekraïne’, zoals taallessen, zomeractiviteiten voor kinderen en andere activiteiten. Met dit fonds worden ook Oekraïense vluchtelingen in de regio Maramures in Roemenië geholpen, omdat het geld ook nog steeds wordt ingezet voor transporten met hulpgoederen.

Subsidie voor lokale activiteiten

Er zijn al veel aanvragen ingediend voor gezamenlijke activiteiten voor Oekraïense vluchtelingen. Sinds de verruiming van de subsidie zijn er al nieuwe aanvragen uit de gemeenten bijgekomen. Deze variëren van (zomer)activiteiten, festivals, sportactiviteiten tot taal- en handwerkles. Hulp blijft nodig. Inwoners, organisaties en bijvoorbeeld kerken die een activiteit of aanbod hebben voor vluchtelingen in Flevoland kunnen de subsidie nog steeds aanvragen, via www.flevolandhelptoekraine.nl. Het minimale bedrag dat wordt toegekend is € 500 en het maximale bedrag € 50.000. De overige voorwaarden staan ook op de website vermeld.

Taalles

Vooral taalles is erg welkom omdat taal belangrijk is voor het kunnen meedoen aan de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van werk, het communiceren met bijvoorbeeld het gastgezin of andere dagelijkse activiteiten. Hierbij is taal de basis. Wil je taalles geven of ken je een organisatie die dit kan organiseren? Informeer naar de subsidiemogelijkheden via www.flevolandhelptoekraine.nl.

Lees ook het artikel met Gabriela, die taallessen geeft op de vluchtelingenopvanglocatie in Lelystad.

Meldpunt Flevoland helpt Oekraïne

Het meldpunt is in maart opgezet door Provincie Flevoland en Flever om inwoners en organisaties in Flevoland die zich inzetten of in willen zetten voor Oekraïne te versterken, door ze met elkaar te verbinden en informatie te delen.

Meer nieuws