Flevoland helpt Oekraïne

Het Meldpunt Flevoland helpt Oekraïne is een regionaal platform, aanvullend op de lokale en landelijke initiatieven die er al zijn. Het is opgezet door Provincie Flevoland en Flever om inwoners en organisaties in Flevoland die zich inzetten of in willen zetten voor Oekraïne te versterken, door ze met elkaar te verbinden en informatie te delen.

Wil je Oekraïne helpen? Wil je meer informatie over hoe je een en ander kunt aanpakken? Of heb je of ken je een mooi initiatief waarbij Oekraïense vluchtelingen worden geholpen? Dan kun je bij het Meldpunt terecht.

Ook is sinds eind mei de subsidie “Nadere regels ondersteuning maatschappelijke initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen” van kracht geworden. Inwoners of bedrijven in Flevoland, of een kerk of een samenwerkingsverband dat Oekraïne wil helpen kunnen een beroep doen op deze subsidiemogelijkheid als zij aan de voorwaarden voldoen. Het minimale bedrag dat wordt toegekend is € 500 en het maximale bedrag € 50.000. De voorwaarden staan op www.flevolandhelptoekraine.nl.

Freerk Dijkstra
Transitieleider

f.dijkstra@flever.nl
06-36521696

Sanne van Ommen
Communicatie

s.vanommen@flever.nl
06-27078750