Jubileum editie Ontdekdezorg week trekt veel geïnteresseerden

31 maart 2022 Nieuwsberichten

De 10e jubileum editie van de Ontdekdezorg week vond plaats van 14 t/m 19 maart, dit jaar deels live en deels digitaal. Met ruim 37.000 unieke bezoekers op de landelijke campagnewebsite www.ontdekdezorgweek.nl kan de organisatie tevreden terugkijken op een geslaagde campagne. De regionale landingspagina op fleverloopbaan.nl trok ruim 2.000 unieke bezoekers.

Gratis oriëntatietraject

Tijdens de Ontdekdezorg week konden potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. In Flevoland was er voor geïnteresseerden een gratis oriëntatietraject voorafgaand aan de Ontdekdezorg. Na een telefonische intake vulden zij een online talentenscan in en gingen in gesprek met een loopbaancoach. 27 mensen hebben hiervan gebruik gemaakt. Zij gingen daarmee beter voorbereid verder met hun zoektocht.

Activiteiten

Met de verschillende activiteiten tijdens én na de Ontdekdezorg week kregen veel mensen praktische informatie en konden zij rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt. In Flevoland organiseerden zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen 23 online en offline activiteiten.

Videoserie Linda Hakeboom

Speciaal voor deze jubileum editie van de Ontdekdezorg week maakte Linda Hakeboom (documentairemaakster en winnares van de Zilveren Televisierster 2021) een videoserie over zorg en welzijn. Zij volgde drie bijzondere zij-instromers die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in de sector. Alle drie deden ze dit om verschillende redenen en volgden ze een ander pad. De videoserie is te bekijken via het YouTube kanaal van de Ontdekdezorg week.

Meer nieuws