Tentoonstelling eenzaamheid

Het is niet aan mensen te zien of zij zich eenzaam voelen. Er wordt weinig over gepraat. Samen kunnen we eenzaamheid wél bespreekbaar maken en er zo ook wat aan doen. Door de portretten van een aantal moedige Flevolanders krijgt eenzaamheid in deze fototentoonstelling een gezicht.

Een aantal Flevolanders heeft de moedige stap gezet om mee te werken aan een tentoonstelling om eenzaamheid een gezicht te geven. Een belangrijke eerste stap om het taboe te doorbreken. De tentoonstelling reist door Flevoland en is op verschillende plekken te zien. De tentoonstelling bestaat uit tien sprekende panelen.

Onderzoek over eenzaamheid

 

Flever voerde onderzoek uit op het gebied van eenzaamheid. Dit onderzoek laat zien dat eenzaamheid in alle lagen voorkomt, onder alle leeftijden en allerlei achtergronden en ook in elke gemeente. Verschillende mensen uit Flevoland vertelden hun verhaal. En dit leert dat eenzaamheid vele gezichten kent en allerlei oorzaken. Deze verhalen zijn de basis van de tentoonstelling eenzaamheid.

 

 

Hoe het gaat

 

Tijdens de start van het project over Eenzaamheid in Flevoland droeg stadsdichter Thomas Gerla een gedicht voor over eenzaamheid. Zo werd het zaadje geplant om een nummer te schrijven over eenzaamheid. Thomas schreef samen met zijn band Lakmoes het nummer ‘Hoe het gaat’. Lakmoes speelt ‘Hoe het gaat’ tijdens de Week tegen Eenzaamheid op verschillende plekken in Flevoland.

De reis van de eenzaamheid tentoonstelling

 

  • De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad.
  • Provinciehuis Flevoland
  • Zeewolde Lux
  • Gemeentehuis Lelystad

Reist de tentoonstelling binnenkort naar uw organisatie?
Mensen of organisaties die interesse hebben om de expositie te vertonen op hun locatie kunnen zich melden via info@flever.nl

Betrokken personen

Inge Fackeldey
Adviseur

i.fackeldey@flever.nl
06-40639205