Sterk in je Werk week speciaal voor jouw medewerkers

11 oktober 2022 Evenementen

Van 14 tot en met 18 november staat de Sterk in je Werk week weer op het programma. Dit jaar is het thema ‘Mentale Fitheid’. In deze week kunnen jouw medewerkers verschillende workshops volgen die bijdragen aan hun vitaliteit. Flever organiseert één workshop die wij op locatie geven. Landelijk zijn er ook verschillende online workshops.

Wil je gelijk de workshop aanvragen? Gebruik dan dit aanvraagformulier. In dit formulier vind je ook een overzicht van alle workshops en tijden.

Workshop op locatie

Flever biedt de workshop ‘Veerkracht – sta sterker, vitaler in je werk’ aan op locatie. Als je deze workshop boekt komen wij naar een door jou gekozen locatie toe om de workshop te geven. Houd er rekening mee dat naast je eigen medewerkers, ook medewerkers van andere organisaties zich kunnen inschrijven om deze workshop op jouw locatie bij te wonen. Let op: reserveer je activiteit uiterlijk maandag 31 oktober!

Workshop Veerkracht – sta sterker, vitaler in je werk

Wil je beter om leren gaan met stress, tegenslagen en onzekerheden in je werk? Proactief zijn in veranderende omstandigheden? Veerkracht is je vermogen om gezond te functioneren in ongezonde situaties. Je bent dan in staat om in moeilijke tijden positief, toekomstgericht en sterk te blijven.

Tijdens de workshop:

  • leer je wat veerkracht is;
  • leer je welke pijlers handvatten geven om te werken aan het vergroten van veerkracht;
  • leer je hoe je kunt werken aan het vergroten van veerkracht;
  • ga je aan de slag met de methode Positieve Gezondheid.

Online workshops

Samen met andere werkgeversorganisaties in het land biedt Flever 7 gratis workshops, trainingen, webinars en coachingsessies aan. De thema’s zijn:

Hooggevoelig en werken in de zorg – Martine de Troije
Veel zorgmedewerkers zijn hoogsensitief. Een absoluut talent, maar wat ook als last ervaren wordt, als je niet de juiste tools en handvatten hebt om hiermee om te gaan. Tijdens de workshop kijken we naar de karaktereigenschappen die horen bij hoogsensitiviteit, hoe dit zich verhoudt tot werk en krijg je tips en handvatten om je sensitieve eigenschappen om te bouwen tot kracht in de werkomgeving.

Energie event – Rens de Boer
(Meer) veerkracht opbouwen aan de positieve kant. Dit doe je door jezelf bewust in te spannen en te ontspannen gedurende de dag. Hierdoor word je effectiever en kun je, je werk beter aan. Je houdt meer energie over voor de rest van je dag en je privéleven. Er wordt gebruik gemaakt van een energie check (vragenlijst waarvan de uitkomst alleen voor de  jouzelf is, maar terugkomt in de bijeenkomst). Je krijgt inzicht in je eigen energie en handvaten om hier invloed op uit te oefenen. De energie check ontvang je een week voor deelname aan het event. Workshop begeleider Rens de Boer: adviseur ministerie VWS en werkzaam bij Inhealth in Utrecht. Als consultant adviseert hij bedrijven over de “WHY” van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en gezondheidsmanagement.

Mindfulness / Ademcoaching
Jouw adem is de graadmeter van hoe jij elke dag je dag start en je de dag beleeft. Waar zit jouw adem en zet jij deze goed in? Je bent aan het werk en merkt op dat je geest afdwaalt naar allemaal andere gedachten dan waar je mee bezig bent. Je gedachten gaan bijvoorbeeld over wat er thuis gebeurt of wat je net tegen je collega zei. Tijdens deze gedachten bestaat het nú niet meer, je bent bezig met het verleden of de toekomst.

Deze inspiratiesessie geeft jou een kleine impressie van hoe je de adem kunt inzetten en jij in het nu kunt blijven. Door middel van mindfulness en ademhaling krijg je een kleine impressie van hoe jij in je lijf zit en beweegt. Belangrijk is dat deze sessie niet gaat om het eindresultaat maar om de reis. Tijdens deze reis / sessie word je uitgedaagd om in jezelf te keren en op zoek te gaan naar de juiste tools die voor jou werken. Draag iets wat comfortabel zit, zorg dat je in een rustige ruimte bent en laat je verrassen (door jezelf).

Hoe word en blijf je vitaal? – Esmee Verhagen
Vitaliteit gaat over levenskracht. ‘Vita’ betekent leven. Hoe sta jij eigenlijk in het leven? Waar krijg je energie van en wat kost je energie? En wat kun je zelf doen om je mentaal en lichamelijk goed te voelen? Om je vitaliteit te versterken en je (nog beter) weerbaar te maken, kijken we naar de dingen waar je zelf invloed op hebt en hoe je die kunt aanpakken. In deze webinar neemt Esmee Verhagen je met veel energie actief mee zodat je zelf aan de slag kunt met je vitaliteit!

Werk en de overgang
Breinmist, stemmingswisselingen, gewrichtsklachten, opvliegers, slaapproblemen. Deze online introductieworkshop Werk & Overgang is bedoeld voor jou als je meer wilt weten over de overgang en wat daar allemaal bij komt kijken. We gaan vooral ook in op wat de invloed is van de overgang op het werk en hoe je hier op een goede manier mee kunt omgaan. En natuurlijk ook op je leven buiten het werk. Misschien weet je niet zeker of je in de overgang bent, maar je bent 40+ en merkt wel dat er iets veranderd is. Feit is dat veel vrouwen niet weten dat ze in de overgang zijn. En ben je jonger of ben je een man en werk je met vrouwen rond de 40, ook dan nodigen we je van harte uit om online aan te schuiven. Laten we met elkaar het taboe doorbreken en de ongemakkelijkheid trotseren om de overgang een onderwerp te laten zijn waarover gesproken mag worden.

Waarom zou je deelnemen?
Omdat we merken dat veel vrouwen zich alleen voelen in deze fase. Veel vrouwen weten te weinig over de overgang. Sommige vrouwen zijn onnodig ongerust. Door je te laten informeren en erover te praten gaan vrouwen van alles herkennen en merken ze dat de overgang eigenlijk heel gewoon is. De overgang is een bijzondere levensfase en geen ziekte, maar de klachten die hiermee gepaard gaan, kunnen wel impact hebben op het functioneren. Weten wat de overgang is en welke klachten hier wel en niet bij horen, is voor velen een eyeopener. We horen vrouwen na afloop vaak zeggen: “Dit had ik veel eerder willen weten. Ik ben gelukkig niet gek, maar gewoon in de overgang”.

Werk en mantelzorg – Anjo Pluijmers
Zorg jij in je vrije tijd voor een ziek of hulpbehoevend familielid, vriend of buur? Dan is deze workshop interessant voor jou! Ook als je weet dat je binnenkort met het zorgen voor iemand uit je naaste omgeving te maken krijgt. Als je werk en mantelzorg combineert, is dat een behoorlijke uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je jouw balans serieus neemt? Dat je het volhoudt en met plezier blijft werken? In deze interactieve workshop staan we stil bij wat het betekent om mantelzorger te zijn en hoe je zelf kan werken aan je eigen balans. Wat je kan doen om dat te verbeteren. Aan het eind van de workshop weet je:

  • wanneer je mantelzorger bent;
  • waarom het zo belangrijk is om jouw balans serieus te nemen;
  • welke 3 aandachtspunten jou daarbij helpen;
  • wat je zelf kan doen aan de balans belasting-belastbaarheid;
  • welke mogelijkheden er op het werk zijn als je werk en mantelzorg combineert.

Na afloop krijg je een digitale hand-out met diverse links naar websites voor praktische informatie.

Hoe je als Zorgmedewerker je Geluk kunt vergroten?

Interactieve sessie waarin op een laagdrempelige manier wetenschappelijke inzichten over geluk worden vertaald naar de praktijk van de zorgmedewerker, in werk en privé. Interactief, humoristisch, praktisch toepasbaar, inspirerend.

Meld je hier aan voor één of meerdere van deze workshops!

Meer nieuws