Subsidie aanvragen om Oekraïense vluchtelingen in Flevoland te helpen

19 juni 2022 Nieuwsberichten

Sinds maart 2022 is het Meldpunt Flevoland helpt Oekraïne actief. Het meldpunt is aanvullend op de lokale en landelijke initiatieven die er al zijn. Het is opgezet door Provincie Flevoland en Flever om inwoners en organisaties in Flevoland die zich inzetten of in willen zetten voor Oekraïne te versterken, door ze met elkaar te verbinden en informatie te delen.

Subsidie aanvragen

Eind mei is de subsidie “Nadere regels ondersteuning maatschappelijke initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen” van kracht geworden. Ben je een inwoner of ondernemer in Flevoland? Of een kerk of een samenwerkingsverband dat Oekraïne wil helpen? Door samen iets te doen voor Oekraïense vluchtelingen, zoals een activiteit, een inzamelingsactie of andere hulp te bieden? Denk aan een project als Summer School, taallessen, workshops, culturele of andere activiteiten. Dan heb je wellicht recht op deze subsidie van provincie Flevoland. Het kan helpen om de activiteit of het maatschappelijke initiatief uit te voeren.

Het minimale bedrag dat wordt toegekend is € 500 en het maximale bedrag € 25.000. De overige voorwaarden staan op www.flevolandhelptoekraine.nl.

Meer nieuws